Bronzeportalen Alfa & Omega

Interview fra det nuværende kirkeblad

Dette blad udkommer den 1. september.
Så er det år gået, hvor Christianskirken skulle rejse min. 1.200.000 kroner ekstra til den nye bronzeportal. Redaktionen har spurgt menighedsrådsmedlem Torben Venndt, om målet er nået.

Det ser ud til, at det oprindelige beløb på 1.200.000 kr. er nået.
Men vi læner os ikke tilbage endnu.
Året igennem har det vist sig, at en række tekniske ting er blevet dyrere end først antaget.
Eksempelvis den motorkraft, der skal til, for at de tunge porte kan åbne.
Sikkerhedskrav fra brandmyndighederne er et andet område, der har kompliceret og fordyret projektet.

Du har tidligere fortalt om den ide, at menighedsrådsmedlemmer giver (noget af) deres honorar til projektet, og at ansatte arbejder gratis en dag eller to eller tre.
Hvordan er det forslag blevet modtaget?

Det er blevet usædvanligt godt modtaget.
Næsten alle medlemmer af menighedsrådet har bidraget med fine beløb.
Selv om man kunne dele sin donation ud over tre år, har de fleste valgt at betale over kun to år.
På samme måde har ansatte valgt at arbejde gratis en eller flere dage.
Det er en stærk tilkendegivelse af, at det her projekt tror man på.
Det vil man bare i mål med. Pt. har vi samlet 47.000 kr. på denne konto.

Siden adventskalenderen i december har man kunnet købe kaffe, te, rødvin og Bjørn Nørgaards bronzenøgle som smykke eller kunstophæng.
Hvad er der solgt for, og bliver man ved med at kunne købe de ting?

Pr. 1. juli er der solgt kaffe, te og rødvin for knap 19.000 kr.
I samme tidsrum er der solgt bronzenøgler for godt 48.000 kr.
Men det er tal, der måske ikke siger så meget.
F.eks. har det jo også kostet penge, at få varerne hjem, og en del nøgler er solgt, men ikke betalt endnu.
Al kaffen er solgt, og der bestilles ikke mere.
Teen har vi lidt tilbage af, men der bestilles ikke mere, når det er solgt.
Rødvinen bliver man ved med at kunne købe af Kunstcenteret ”Du skal elske din fjende”.
Bronzenøglerne tænker jeg, vi bliver ved med at sælge mange år frem.

47.000 kr. + 19.000 kr. + 19.000 kr. er jo ikke 1.200.000 kr.!
Hvor kommer de sidste penge fra?

Fondsdonationer er en af de helt tunge poster her.
Fra Tove Bjørnshauges Fond, Spar Nord Fonden og Augustinus Fonden er der i alt doneret 425.000 kr.
Private donationer fra Lis & Jan Struve (SIC-Holding), Diana List & Bent Jensen (THANSEN) og Hans Møller har givet os 675.000 kr.
Dernæst er der grund til at nævne det flotte og spændende samarbejde med Trinity Hotel og Konferencecenter, som har kastet knap 140.000 kr. af sig.
Lørdag den 6. april tjente vi knap 90.000 kr. på vores sponsorløb.
Endelig er der jo kirkens beslutning om at lade alle indtægter fra entré og mad gå til Alfa & Omega-projektet.
Det har givet knap 90.000 kr. på et år.
Man kan ikke sige, at vi har fundet pengene ved at spare.
De ansatte har fået deres løn og fået lov at komme på kurser.
Vi har ikke holdt igen med indkøb af bøger og undervisningsmaterialer.
Vi har ikke skruet ned for aktivitetsniveauet dette år.
Vi har givet os i kast med Alfa & Omega-projektet, ganske enkelt fordi det var en god ide, og fordi vi kunne.

Siden den 11. juni har våbenhuset være afspærret, og menigheden benytter døren i Christianshus.
Hvad er der sket de tre første måneder, og hvad er det næste, der skal ske?

Først og fremmest er fundamentet blevet støbt.
Derefter blev den store stålkonstruktion rejst.
Så gik tømrere i gang med at lægge tag og beklæde vægge med teaktræ.
Der var rejsegilde den 21. august.
På Østergaards Maskinfabrik arbejder man med at færdiggøre stålkonstruktionen til dørene, som skal monteres sidst i september.
Inden da skal motorerne, som skal drive dørene, være monteret nedenunder.
I oktober tager andre arbejdere fast på asfaltarbejdet og brolægning foran kirken.
Det er planen, at dette arbejde skal være færdig sidst i oktober, hvor kunstværket ankommer til Christianskirken i en stor container sejlet hertil fra Kina.

Hvornår regner man med at være helt færdig, og sker der noget særligt for at markere det?

Vi satser på indvielse af kunstværket 2. søndag i advent den 8. december.
Der tales om festgudstjeneste, traktement, koncert og meget andet, men detaljerne er ikke på plads endnu.