Langfredag den 10. april v. Eva Jerg

Skærtorsdag den 9. april v. Børge Munk Povlsen

Onsdag den 8. april v. Birthe Aarestrup

Dagens ord er en digital påskevandring. Vandringen tager 3 minutter. Læn dig tilbage og gør dig klar til en vandring fra palmesøndag til påskedag.

Klik på dagens billede eller linket her

#mediermedmening

Tirsdag den 7. april v. Esther Jensen

Mandag den 6. april v. Eva Jerg

Påskens farve er gul. Påskeliljegul. Æggeblommegul. Kyllingegul. Solgul. Igen i år har butikkerne fyldt hylderne med påskegule lys og servietter og med påskeæg i pastelfarver. Men påsken er ikke kun gul. Den er grøn som palmegrenene palmesøndag og alt det lysegrønne, der titter til hinanden i haverne i denne tid. Påsken er rød som vinen i glasset skærtorsdag og som farven for den kærlighed, vi har til hinanden, selv på afstand i disse tider. Og den er sort som langfredags svigt og grufuldhed og sorg og overalt hvor mørk uforståelighed sænker sig over menneskeliv. Påsken er en palet af farver. Ikke kun sine egne. Men også vores, når vores indtog og måltidsfællesskaber, vores svigt og vores gudsforladthed blandes med og spejler sig evangeliets. 

I år – dette særlige år – kunne man tro, at påsken var ensfarvet. At nu fik påsken ikke lov at træde frem i højtidsfarver, fordi vi ikke må fejre den i kirkerne. Men påske har vist sig at være så livskraftig, at den ikke behøver kirkerum for at prædikes eller deles. Påskens budskab er ikke et ”de lukkede rums budskab” – men netop et håbsbudskab, et på-trods-budskab. Det gjaldt den allerførste påske. Det gælder ikke mindre i dag. Livet, Guds liv lader sig ikke lukke inde. Håbet døde ikke langfredag.

Det bliver påske igen i år. Jeg tror faktisk påsken i år maler med andre farver. Selvom der måske bliver hamstring på gule servietter og lys, selvom der forhåbentligt falder et ekstra pastelfarvet påskeæg af, fordi vejret indbyder til at trille påskeæg i det fri, så baner påskens levende håb sig vej også i andre farver: I fællessange i det fri og på TV, i en anden hjælpsomhed over for hinanden, selvom vi er adskilt, og i en særlig glæde over, at vejret netop denne påske inviterer til udeliv.

Påskens farve er ikke kun gul. Eller sort-hvid. Men sætter sig igennem i alle livets farver. De vedhæftede fotos er blot nogle billeder på, hvordan mennesker i disse dage har fordelt håbefulde påskefarver i naturen. Dét er da også påskeglæde.

#mediermedmening

Palmesøndag den 5. april v. Elin Skoven

Lørdag den 4. april

Bøn i en corona-tid

Gode Gud, vi bliver skæmt, når sygdom spreder sig uden for vores kontrol. Pas godt på mine kære og mig, og lad os passe godt på hinanden. Lad ikke frygten få os til at lukke os inde om os selv, men lad os holde fast i solidariteten og finde måder at vise den på, selvom vi ikke kan mødes.

Gode Gud, du holder os i dine hænder, og ingen er uden for din omsorg. I dine hænder må vi også lægge vores frygt og vores magtesløshed.  Tak at du magter, hvor vi ikke magter mere. Tak for livet, kærligheden og for at vi er dine børn. Amen.

(Inge Lindhardt Mikkelsen)

Dagens salme

Befal du dine veje
og al din hjertesorg
til hans trofaste pleje,
som bor i Himlens borg!
Han, som kan stormen binde,
hvem bølgen lyde må,
han kan og vejen finde,
hvorpå din fod kan gå.

På Herren må du agte,
hvis det dig vel skal gå,
hans gerning du betragte,
hvis din skal vel bestå!
Ved sorg og selvskabt plage
du intet retter ud,
thi intet kan du tage,
alt kan du få af Gud.

Din trofasthed og nåde,
o Fader, bedst forstår,
hvad skade kan og både
de dødeliges kår.
Og hvad du har for øje,
det sker, o stærke Gud,
og alting sig må føje
dit råd at føre ud.

Vej har du alle steder,
dig midler fattes ej,
kun nåde du udspreder,
kun lys er al din vej.
Din gerning kan ej hvile,
ej standses kan dit fjed,
når du til os vil ile
med hjælp og bistand ned.

Om alle helvedmagter
end trodse og modstå,
det du for intet agter,
vil ej tilbage gå.
Hvem kan mod dig vel stande,
som slynger lynets pil?
Hvem vover at forbande, når du velsigne vil?

Så kast da al din smerte
på Herrens stærke magt,
og håb, o håb, mit hjerte,
vær trøstig, uforsagt!
Du er dog ej den herre,
som alting råde bør,
Gud monne sceptret bære,
og alting vel han gør.

Paul Gerhardt,

Fredag den 3. april v. Birthe Aarestrup

I disse uger læser og ser vi alt som med nye øjne - med corona-briller på. Sangtekster, som vi har kendt i årevis, får ny betydning med corona-brillerne på. Ser vi en film eller læser et digt, har vi corona-brillerne på.

Dagens ord er et digt af Benny Andersen fra digtsamlingen ”Denne kommen og gåen”

ENDNU

Endnu synger solsorten
endnu ormer regnormen sig gennem græsset
i håb om at solsorten har for travlt med at synge

Der er kommet nogle prikker for mit ene øje
men endnu kan jeg se med resten af det
og det andet ser endnu ganske klart

Det ord
Endnu
jeg er endnu ikke sikker på
hvor trykket bør lægges
på END eller NU
tidligere lagde jeg trykket på NU
nu er jeg mere tilbøjelig til
at lægge trykket på END
men solsorten synger cirka
Yi dyi dydl du endnu endnu
med tryk på sidste stavelse
og den må vel vide det
og jeg får det ENDnu bedre ved
at være her endNU

Torsdag den 2. april v. Esther Jensen

Dagens ord Gud så, at det var godt. 1. Mosebog, kapitel 1, vers 10. 

Andagt
Det ligner et varmt sommerbillede, men det er mindre end en uge gammelt. Den gamle dame kan godt lide at nyde udsigten fra vinduet og kikke ud på den smukke, sydfynske natur. I søndags fik hun også øje på mig nedenfor vinduet. ”Der kan man bare se!” udbrød hun overrasket. Og det gjorde vi så et kvarters tid: SÅ på hinanden.

Der var ingen kaffe og hjemmebagte småkager, der var ingen medbragte blomster eller chokoladeæsker, der var ingen knus og kram. Men vi nød at SE hinanden.

På vej hjem fra Svendborg tænkte jeg på beretningen om Gud, der skabte jorden og efter hver dag lænede sig tilbage og SÅ på tingene. Han SÅ, at det var godt, står der dag efter dag. Han vidste det ikke, han troede det ikke, han mærkede det ikke, han SÅ det.

Man kan SE på så mange måder: SE skævt, overSE, SE forbi, SE efter, SE i nåde, SE op til, SE ned på, SE frem, SE tilbage. Gud nøjes med at SE på det, han har skabt, og han glæder sig over, at det er godt.

Mens Corona’en raser, er det blevet væsentligt at SE hinanden. Vi bruger Skype og Facetime og sender billeder som aldrig før. Enhver politiker eller sundhedsekspert suppleres med tegnsprogstolk, så alle kan SE, hvad der bliver sagt.

Der er ingen restriktioner på det at SE! Vi må SE alt det, vi vil. Vi må SE det mere end 10 gange. Vi må dele et opslag på Facebook eller et foto på Instagram, så det SES af flere hundrede.

Brug dagen på at SE dig omkring. Hvem har brug for at blive SET af dig? Hvem er overSET? Hvem SER ingen andre til? Der kan du bare SE…

Dagens vers
- skrev Jens Rosendal i 1981. Det handler om at være så forelsket og så glad, at man ikke kan andet end bare SE og SE og SE. Verset er fra sangen, der hedder ”Du kom med alt det, der var dig”. Hele sangen kan høres og SES i en meget smuk indspilning her
Vorherre selv bød ind til fest
Der sad vi hver benovet gæst
i kærlighedens sale
med øjne, undrende og blå,
vi bare så og så og så
og slugte livets tale.

Onsdag den 1. april v. Eva Jerg

”Vi må ikke glemme humoren i denne tid”, var der en, der skrev til mig en dag. Det er virkeligt sandt! Oven i alt det andet, vi skal huske i disse dage: at spritte af og holde afstand – skal vi også huske at le og at få hinanden til at le. Og hvilken dag egner sig bedre til det end første april? Jeg håber virkelig, at nogen narrer mig april i dag! Jeg er så klar til at få grinet noget mere.

Fra gammel tid har man gækket eller narret andre til at løbe april. Det vil sige at løbe ærinder efter noget, der ikke findes. Man bad tømrerlærlingen om at hente ”knastfjerner” eller den jord- og beton-eleven om at grave ”et halvt hul”.

Men er der noget som helt kirkeligt i skikken med at narre april? Ja, det er der faktisk. I 1583 ønsker pave Gregor at indføre den gregorianske kalender. Det var der ikke udbredt enighed om. Derfor fastholdt nogle den gamle julianske kalender og dermed en nytårsfejring omkring 1. april med alle de - allerede dengang velkendte - muligheder for at skeje ud i time-out-situationer. Mens tilhængerne af den nye kalender med januarnytåret benyttede sig af muligheden for at gøre nar af dem, der stædigt fastholdt at det var omkring 1. april, det var nytår.

Men den største aprilsnar er den, vi skal til at fejre i påsken. Nemlig den, at Gud snyder døden selv. Da Jesus er lagt i graven langfredag tror alle – med rette – at nu er Guds liv dødt og begravet. Men Gud narrer døden og lader Jesus og livet opstå på ny påskemorgen.

Livet er stærkere end døden, prædiker vi i påsken. Men det gælder året rundt: For hver gang vi ler, giver vi livet ret. I denne tid, hvor meget ligger som dødt, kan jeg ikke forestille mig noget mere livsbekræftende end at få nogen til at le. Så rigtig god fornøjelse med at få så mange som muligt narret april denne onsdag.

Det er påske med blomstrende krokus.
Det er påske med latter og smil.
Vi ser Kristus stå op, hokus pokus!
Vi ser Gud narre døden april!
Det er påske med lysende liljer.
Det er påske med vågnende viljer.
Det er morgen på menneskers jord!

Hans Anker Jørgensen, 1983. 2002

Tirsdag den 31. marts v. Birthe Aarestrup

I aften skulle vi have haft børnegudstjeneste – og derfor er dagens MEDIER MED MENING både for børn og voksne. Vi havde glædet os til børnegudstjenesten, som skulle være afslutningsgudstjeneste for forårets minikonfirmander.

Men når kirken åbner igen, så inviterer vi jer!
Vi håber, at det bliver snart!

Vi må bevare håbet – og det er regnbuen et godt billede på.
Gud satte regnbuen på himlen som et tegn på aftalen mellem Gud og alt levende på jorden.
Det var lige efter den store oversvømmelse, hvor Noa og hans familie havde sejlet i arken med alle dyrene.
Det er en aftale om, at der aldrig mere vil komme en oversvømmelse, som udrydder alt, hvad der lever på jorden.

Mens vi venter på, at vi må ses igen, kan du printe og male regnbuen, som du kan finde ved at klikke her

Eller du kan sende den til dit barnebarn eller til et andet barn, du kender.
Måske kan du hænge den op i dit vindue, så andre også bliver mindet om håbet.

#detblivergodtigen

Mandag den 30. marts v. Elin Skoven

Tekst: Lisbeth Smedegaard Andersen 2014
Melodi: Birgitte Buur 2014

1 Maria snart er det forår
det tøver i buske og træer
i havens krukker med liljer 
der venter på mildere vejr  
og spurve pusler i hækken  
med første kuld unger på vej   
Maria naturen venter   
den venter og tier med dig.

2 Maria mennesker længes 
på kryds og på tværs og på skrå   
mod sol og haver med stier   
som man kan forelske sig på
og børn der trives og aldrig
skal mangle det daglige brød
Maria! et sted at leve
og dø en almindelig død. 

3. Maria Herren er med dig
han blir til den yderste dag   
når tvivlen lurer ved døren 
og englen er fløjet herfra   
han er der hver gang du ængstes   
og beder for dem du har kær   
han venter belyst af mørket   
og våger og er dig nær.

4 Maria himlens veninde  
dit forår er brusende hvidt   
en solsort synger mod solen 
på naboens gule stakit   
og barnet under dit hjerte   
er fyldt af Guds hellige ånd   
– det største og alt det mindste   
forenet til ét i hans hånd. 

Bebudelse (Luk. 1,26-38)

Melodien kan høres her:

www.youtube.com/watch?v=YXYRPozZLPs&list=PLDJJV1NNr2IlMPxHqgI-UjtvgQUbtw4dE&index=5&t=5s

Søndag den 29. marts v. Børge Munk Povlsen

Lørdag den 28. marts v. Esther Jensen

Dagens ord
Herren selv går foran dig, han vil være med dig, han vil ikke lade dig i stikken og ikke svigte dig; vær ikke bange, og lad dig ikke skræmme.
5. Mosebog, kapitel 31, vers 8.

Andagt
Jeg stod ved siden af en privat postkasse, da ejermanden tømte den først på ugen. Blandt få breve og flere reklamer lå vores kirkeblad Alt det, der sker. ”Ha!” udbrød manden. ”I skulle hellere kalde det Alt det, der ikke sker!”

Det er vittigt sagt og sandt. Der sker ikke meget i kirken. Ingen gudstjenester, ingen (mini)konfirmander, ingen arrangementer. Vi må ikke engang holde kirkedøren åben. Men fordi kirke er andet end det, man skriver i et kirkeblad og mere end det, vi normalt annoncerer for i avisen og på nettet, sker der fortsat en del. Gud ske tak og lov for det.

Der er fortsat mennesker, der bliver glade, når man ringer til dem og siger Hej, hvordan går det hos dig? Enhver er velkommen til at bede præster og kirke- og kulturmedarbejdere om en samtale. Der bliver fortsat skrevet, sendt og læst mange mails og sms’er. Jeg hørte om en kvinde, der havde besluttet sig for at skrive og sende et brev hver dag og på den måde støtte postvæsnet og glæde modtageren. Der bliver småsludret på kirkegården hen over hækkene på behørig afstand. Godt samvær bliver genoplevet i tankerne. Drømme bliver drømt. Bønner bliver bedt.

Jeg fik flg. lille Corona-bøn tilsendt på mail forleden. Den minder ikke så lidt om en af Klagesalmerne i Det Gamle Testamente:

Gud, hvorfor ser du bare til, mens Corona hærger og slår ihjel? Gode folk går til grunde i forsøg på at hjælpe andre. Menneskers liv og landes økonomi styrter i grus. Hvor er du, Herre?

Solen står op, og solen går ned. Bonden lægger kartofler i jorden og håber på vand. Mennesket smiler ved synet af barnet, der leger i sand. Unge bliver forelsket i dag, gamle fejrer guldbryllup i morgen. Der er du, Herre!

Alt godt kommer fra dig. Alt ondt deler du med os. Smitten, sygdommen, smerten, angsten, isolationen, døden. Smit os med håb og hold os fast, når alt andet vakler. Du er Herre!

Dagens salmevers

Jeg kommer i min dybe nød
jeg kalder på dig, Herre
jeg føler jeg er fuld af død
og frygt der bliver værre
for jeg har ingen aftenfred
kun nattesyn ved sengens bred
og håb der bliver færre.
Iben Krogsdal

Fredag den 27. marts v. Birthe Aarestrup

På min væg lige over spisebordet hænger et kunsttryk af Jesper Christiansen: "Paradismaleri #XXI Fruens Hus".
Malerier rummer mange detaljer, som øjet kan ”græsse af”, og i denne lille kopi er det naturligvis ikke muligt at se alle detaljerne,

Hos os har det givet gode snakke hen over aftensmaden.
Hvad er Paradis?
Er det indenfor i stuen med stolen, en god bog og en plade på grammofonen?
Eller er det udenfor i Guds grønne natur?

Alting bliver vendt på hovedet i disse corona-tider, hvor vi alle sammen er meget mere hjemme, end vi plejer at være, og når vi færdes i naturen, skal vi holde afstand til andre mennesker.

Lige nu er det paradisisk at drømme om at feste, spise og hygge med gode venner!
Eller at holde ferie under fjerne himmelstrøg.
Eller at fejre konfirmation med glade gæster, gaver og festsange.
Eller at få et knus af et barnebarn.
Eller at gå til påskegudstjeneste og fejre påskefrokost.
Fortsæt selv listen og glæd dig til, at #detblivergodtigen.

Billedet af kunsttrykket er fundet på Kristeligt Dagblads hjemmeside, hvor det kan købes, hvis man gerne vi se alle detaljerne: https://shop.k.dk/collections/litografier/products/jesper-christiansen-kunsttryk

#mediermedmening

Torsdag den 26. marts v. Eva Jerg

Hvem ringer klokkerne for? 
Måske har du lagt mærke til, at alle kirkeklokker ringer kl. 17?
Det gør de efter opfordring fra landets 10 biskopper. Der ringes fra ca 2350 kirker.
Og med klokkeringningen fra biskopperne fulgte en opfordring til os alle om at tænke på og bede for de syge og alle dem, der plejer og passer dem.

”I denne særlige tid, hvor alle kirker er lukkede, og vi ikke kan holde gudstjenester om søndagen, gør vi opmærksom på, at klokkernes ringning hver dag fortæller os om kirkens budskab”, siger Henrik Wigh-Poulsen, biskop over Århus stift, og fortsætter: ”For selvom det ikke er sært, at vi måske har mest travlt med at tænke på os selv og være bekymrede for vores nærmeste, så er det netop nu, at vi skal tænke på Gud og vores medmenneske og på alt det gode, der trods alt kommer til os hver eneste dag”.
Opfordringen til fælles aftenringning gælder så længe coronavirus hærger, og indtil den normale hverdag er tilbage i Danmark.

Forleden sendte biskop Marianne Christiansen denne hilsen ud: ”Mange af os beder måske Fadervor oftere i denne tid, end vi plejer. Eller beder i det hele taget – for dem, man ikke kan nå og dem, man bekymrer sig for, og i det hele taget for, at alle må komme godt igennem pandemiens malstrøm. Vi beder, når vi erkender, at tingene er ude af vores hænder og at vi ikke selv kan kontrollere, hvad der skal ske. Sådan er det jo i virkeligheden altid. Der kan altid ske noget uforudset og for det meste gør der det også.  Men vi er i den grad vant til at lægge planer og have målsætninger og målopfyldelse, og kalendere, der siger, hvad der skal ske langt ud i fremtiden, at det er stor omvæltning ikke at vide, om aftaler, der er lagt i kalenderen i de næste mange måneder, bliver til noget. Og at vi har mistet indflydelse og handlemuligheder også over for vores nærmeste. Lige nu virker kontrollen ikke. Vi ved bogstavelig talt ikke aner, hvordan verden ser ud i morgen, eller hvor slemt det bliver, før det bliver bedre.
I bønnen kan vi nå hinanden og Gud. I bønnen kan vi nævne de mennesker og skæbner, vi tænker på, og nævne dem, vi har mistet og savner. I bønnen kan vi komme i nærheden af de tanker, vi ikke tør sige højt, måske ikke engang tænke for os selv. Når bønnen taler til det ”du”, som er Gud, uanset, - hvordan vi så ellers forestiller os Gud - , så kan vi nemmere nævne tankerne og give slip på dem, lægge dem over til Gud. ”Take the burden to the Lord, and leave it there”, hedder en gammel gospel-sang: ”Læg dine byrder over til Herren, og lad dem ligge dér. Læg det fra dig, som du ikke kan gøre noget ved, og bed Gud hjælpe”.

Lyt i dag til klokkerne. De ringer både morgen og aften og nu altså kl. 17. Hvem ringer klokkerne for? De ringer også for dig.

#Mediermedmening

Onsdag den 25. marts v. Børge Munk Povlsen

Dagens ord i tiden lige nu!

Det er en fremmed tankegang for os, at sygdom og død skyldes Guds vrede og straf. Men sådan var det engang. Sådan tænkte de gamle.

 

Vi tror ikke, at sygdom er straf fra Gud. Derfor kan nogen nok opleve at sygdom og skrøbelighed kan vendes til velsignelse og glæde, men det er ikke ensbetydende med, at sygdommen og straffen har Gud som afsender.

 

Det sker ikke sjældent, at man erfarer, at et menneskes sidste måneder var fyldt med indhold, nærvær og lyse øjeblikke, fordi den alvorlige sygdom kaldte på eftertanken, at nu var det tid at leve fuldt og helt og gribe hvert øjeblik som en Guds gave.

 

På underfuld vis skete det måske oven i købet, at den sidste tid blev højtid, fordi Guds ånd malede en ny farve over svære dage. En farve med lyse nuancer, fulde af håb. Det må ikke forlede os til at tage let på det svære.

 

Når man sammen med forældre har stået ved en kiste med et barn, som har været gennem måneders sygeleje, kemokure og transplantationer og andre rædsler, så tager man ikke let på det svære. Så kan nogen måske endda fristes til at sige, at Gud er blevet væk, at han aldrig har været der, eller at han herefter er en, man ikke kan regne med. Men sådan skal det ikke være. Heller ikke i disse svære dage, hvor mange er bange, fortvivlede og angste. Og hvor ikke mange af os er så forhærdede, at vi undlader at spørge, hvad er dog meningen med alt dette forfærdelige. Men vi spørger dog, fordi vi tror på, at der er en at råbe fortvivlet til – ja, og fortroligt og fortrøstningsfuldt at bede til.

 

Og jo! Gud kan man nok skuffes over eller blive vred på. Det tror jeg godt, at man må, når man har

været gennem ubærlig sorg og tab. Men hellere må man skuffes og blive vred på Gud end ikke at regne med ham.

 

At Gud blev menneske i Jesus betyder, at han gik ind i vor lidelse. Han bærer vor sygdom, vor smerte, vor dødelighed, for at fortælle os, at dér, når skrøbeligheden og elendigheden er størst, er han allernærmest.

 

Lad os hvile i det og synge med på det sidste vers i den salme, som synges ved de allerfleste begravelser herhjemme.

 

Velan! Så får du kæmpe

og tro trods fald og brud,

at stor er vel Guds fjende,

men større er dog Gud.

Tirsdag den 24. marts v. Elin Skoven

Bøn til tålmodighedens Gud.

Kære Gud, -

Du der` ikke forandrer dig og er tålmodighedens væsen,

 giv os nu bare lidt` af din tålmodighed.

 

Lær os at trække vejret helt ned i maven.

- Giv os ro på . Og giv os tro på …

- at du vil give dig til kende for os,

   hver` gang en ny dag begynder!

 

Giv os øre for dit nærvær  -

  i fuglefløjt og forårssol,

  i stemmen vi kender, og i sange om håb.

-Giv os sans for vind på en kind,

  og lys gennem ruder.

- Giv os øjne for skønhed og liv

    -osse på trods !

 

Gud, hold os fast,

 når vi bliver rastløse og bange.

 Lær os en tid at leve adskilt,

 og giv os vilje og forstand til,

 at færdes med hinanden i nye mønstre.

 

Gud giv os visdom og gode kræfter ,

  når vi skal yde og hjælpe,

  undervise eller gøre rent,

  give pleje og medicin,

  tage beslutninger og finde ord.

 

Gud, du der er tålmodighedens Gud

og er og bliver den samme

giv nu os alle sindsro,

til at acceptere, hvad vi ikke` kan ændre,

mod til at ændre det vi kan`

og visdom til at se forskellen.

Amen.

Mandag den 23. marts v. Esther Jensen

Dagens ord
Da formede Gud Herren mennesket af jord og blæste livsånde i hans næsebor, så mennesket blev et levende væsen.
1. Mosebog, kapitel 2, vers 7

Andagt
Den 11. marts troede vi, at rugbrød og toiletpapir var det værste, vi kunne komme til at mangle. Siden har vi nok erfaret, at der er noget, der er værre at undvære: Reagenser til test for Covid-19 og respiratorer – ja, og så bare det at være sammen med et andet menneske.

Jeg har aldrig prøvet at ligge i respirator – heldigvis. Men jeg har prøvet at få ilt. Jeg husker, at lægen introducerede det med ordene ”Vi har besluttet, at du skal have et lille besøg af Helligånden”, og så fik jeg en slange stukket op i næsen og hjælp til at trække vejret og ilte mit blod ordentligt.

Besøg af Helligånden – ja, hvor måtte Han gerne komme som dengang i pinsen og blæse alt og alle omkuld. Et ordentligt stormvejr, der tog alle vira med ud over åbent hav og lod dem forsvinde enten på havets dybe bund eller højt op i atmosfæren.

Men vi skal ikke vente på Helligånden. Han er her. Han er en af det døbte menneskes gaver. Han er en tredjedel af Gud. Han er i Alfa & Omega, begyndelsen og enden.

Helligånden er i musikken, i kunsten, i Bibelens ord, når vi læser i den og rammes. Helligånden får danskere til at melde sig som dem, der handler ind for svage borgere, der ikke må gå ud. Helligånden får 6.500 danskere til på få timer at tilmelde sig ”skridt og skrald”, der går ud på at gå en tur i det fri og imens hjælpe naturen af med skrald. Helligånden fik mig ind på min daglige rutine med at købe et ugeblad og sende det til min svigermor eller andre af de kære, gamle, jeg ikke omgås i disse uger. Helligånden er på spil, når gamle Johannes fortæller mig med grødet stemme, at han ikke må besøge sin demente hustru på plejehjemmet i disse dage, men personalet ringede lørdag og sagde, at de gik tur med hende i kørestolen kl. 14.30, og han kunne jo komme tilfældigt forbi på to meters afstand…

Hvor mon Helligånden viser sig i dag mandag den 23. marts?

Dagens salme
Fire linjer fra ”Kom Gud Helligånd, sæt kirken her i brand”
Lad en ny vind blæse,
For nøden er enorm.
Lær du os at elske,
Tag du os med storm!

Salmen blev skrevet af en hollandsk præst Fred Kann i 1972. Den blev oversat af Chr. Dickmeiss til Danske Kirkedage nogle år senere og var i årtier en fast salme i ungdomssalmebøger.

Søndag den 22. marts v. Eva Jerg

Lørdag den 21. marts v. Birthe Aarestrup

Det eneste, der er normalt, er morgenmaden!
Sådan skriver en mor, der plejer at komme i Christianskirken sammen med sin familie.
Det gør hun ikke i disse uger, hvor kirken er lukket næsten helt ned, ligesom store dele af resten af samfundet.

Og ja, meget er unormalt i denne tid.
Mange rutiner og vaner må brydes.
Mange af os har en udfordrende hverdag med ekstra arbejde og flere og andre bekymringer, end vi er vant til.

Men meget er normalt – og det gælder ikke kun morgenmaden.
Når vi er i naturen, så spirer og gror alt som normalt, og solen varmer os – som den plejer.
Mobiltelefonen virker som normalt – men måske bruger vi den anderledes, end vi plejer. De fleste af os taler mere i telefon, end vi plejer, og vi prøver at ringe lidt mere til dem, som sidder alene i disse uger.

I dag er igen en dag med mange begrænsninger – men også en dag med mange muligheder!
Læs eller syng med nedenfor og bliv mindet om, at meget er normalt – selv i denne så unormale tid.

1. Igen en dag skabt af tusind dråber.
Igen en dag hvor alt nyt kan ske.
Igen en dag hvor så mange håber.
Igen en dag hvor du selv kan se.
Igen en dag hvor så mange mister.
Igen en dag med dens mulighed.
Igen en dag hvor så meget frister.
Igen en dag med et håb om fred.

2. Igen en dag hvor du kan lege, lære.
Igen en dag hvor alt liv kan gro.
Igen en dag hvor du kan forme, bære.
Igen en dag til at bygge bro.
Igen en dag til at give styrke.
Igen en dag du kan yde dit.
Igen en dag til at så og dyrke.
Igen en dag til at skue vidt.

3. Igen en dag vi kan tale sammen.
Igen en dag vi kan sætte spor.
Igen en dag vi kan sprænge rammen.
Igen en dag for alt det vi tror.
Igen en dag til at leve, være.
Igen en dag vi kan give vægt.
Igen en dag til det varme, nære.
Igen en dag for den næste slægt!
                           Carl Scharnberg.

Fredag den 20. marts v. Børge Munk Povlsen

Således elskede Gud verden…….. 

Michael har været på ferie sammen med sin mor. De har rigtigt nydt det og glædet sig sammen. Men dagen efter, de er kommet hjem, har moderen glemt at sætte vækkeuret til, så de sover over sig. Hun skynder og skænder på ungen, der ikke kan komme hurtigt nok i tøjet - får smidt ham af i børnehaven og kommer selv for sent på arbejde. Både morgenen og dagen er ødelagt for dem begge. Michael havde glædet sig til at komme hen i børnehaven igen, og et af de andre børn havde glædet sig til at se ham igen. Hun har lavet en tegning til ham, som hun giver ham. Børn kan jo være uforbeholdne i deres gavmildhed.

"Se det er en tegning af solen", siger hun. "Er den ikke flot?" Men Michael er sur og ond af morgenens sammenstød med moderen, så han håner tegningen og river den i stykker. Pædagogen griber straks ind, og sender ham ovre i en krog, hvor han kan sidde til han bliver god igen. Og nu ved Michael, at han vil blive siddende der resten af dagen, gal på alt og alle, som han er. Bitter og ond - og ked af det. Indkroget i sig selv - fortabt - fanget af det onde i ham og omkring ham.

Men se pigen vil det anderledes. Hende, hvis tegning han har forsmået og ødelagt, kan alligevel ikke rigtigt vente til han bliver god igen af sig selv. Hun har jo glædet sig til at se ham igen hele ugen. Snart kommer hun alligevel hen og siger: "Skal vi ikke lege. Du må godt bestemme, hvad vi skal lege?" Og så er isolationen brudt, legen i gang.

Tegningen af solen bliver sat sammen med tape.

I al sin enkelhed og banalitet er det en skildring af ondskaben, som vi kender den. Og enhver af os kan oversætte den til vores liv og til vores hverdags-situationer. Til det underlige vi befinder os i lige nu. Det onde er en blanding af det, der kommer indefra, fra os selv, og det, der overfalder os udefra, fra andre mennesker. Det onde, som overfalder os, gør ikke bare ondt. Nej det er ekstremt smitsomt. Det gør os onde. Det allierer sig med det onde, vi har i os.

En ond cirkel, som vi ikke selv kan komme ud af.

"Således elskede Gud verden", hedder det i en hel central bibeltekst ”den lille bibel”. Her sammenfattes essensen i læsningen af hele evangeliet.

Vi kunne ønske os, at det betød, at Gud med et slag afskaffede al ondskab og mørke. Men det ville jo betyde, at han også afskaffede os.

Men Gud elskede verden - ikke så han afskaffede den, men så han gav. Så han gav sin søn, så han brød den onde cirkel, så han gav en kærlighed stærkere end døden, stærkere end alverdens had og ondskab.

Det er det evangelium, der hører til alle dage, til alle hverdage og til dagene derpå, når verden igen falder til ro. Og når det bliver levende for os, så er det Helligåndens gerning.

Torsdag den 19. marts v. Eva Jerg

Andagt
For snart 15 år (Gisp … så længe!!) siden var jeg på et 14-dages kursus på Præsternes Efteruddannelse. Kurset hed Alfa & Omega, efter henholdsvis det første og det sidste bogstav i det græske alfabet. På kurset skulle vi læse hele Biblen. Ja, hele Biblen fra A til Å!
For en hurtiglæser lyder det måske ikke af meget. Men Biblen er skrevet på virkeligt tynde sider og med meget små bogstaver. Lad mig bare sige det, som det var: Det var det KEDELIGSTE kursus, jeg nogen sinde har været på. Ikke fordi kursuslederne var kedelige, slet ikke. Ikke fordi det er kedeligt at læse i Biblen – for det er virkelig en bog, der har det hele: Krig, vold, kærlighed, sex, intriger og masser af eksempelfortællinger. Men det var kedeligt, fordi vi kursister ikke lavede andet end at læse. Og der skal virkeligt læses igennem, hvis man skal nå Biblen fra A til Å på 14 dage. Der var meget lidt tid til at tale med hinanden om det læste og til at finde de forunderlige røde tråde, der også er.
Ord på tryk er én ting. Men ord bliver først for alvor levende, når vi deler dem med hinanden. Det gælder også Biblens ord.
I mandags fik jeg hele 2 pakker leveret. Den ene var en ny printerpatron til alle de prædikener og taler, jeg ikke kommer til at skrive i denne tid L
Den anden var Biblen 2020, Bibelselskabets nye oversættelse af hele Biblen. Se! Hvor flot den er!
Og se mere her: https://www.bibelselskabet.dk/se-den-nye-bibel-her
Skulle tiden nu falde dig for lang i de næste 14 dage, så er der god mulighed for at læse i Biblen også. Du kan faktisk godt nå det hele. Men jeg vil hellere anbefale dig at tage den i små læsebidder. Eller små gå-bidder. For du kunne jo tage Biblen med som take away ud i det fri – ud og gå en Bibelmaraton.

Vi håber alle på en corona-fri hverdag.
Vi glæder os til at kunne vende tilbage til det vanlige for at kunne begynde på ny.
Her er fra Biblen 2020 beretningen om dem, der måtte vende hjem, for at noget helt nyt kunne begynde.
”På den tid gav kejser Augustus ordre til, at der skulle holdes en folketælling i hele Romerriget. Det var den første folketælling, der blev holdt, mens Kvirinius var guvernør i Syrien. Alle skulle rejse hjem, for at blive registreret i den by, deres familie kom fra. Det gjaldt også Josef, der rejste fra byen Nazaret i Galilæa til byen Betlehem i Judæa. Det var Davids by, og Josefs familie nedstammede direkte fra kong David. Josef blev skrevet på folketællingslisten sammen med sin forlovede Maria. Hun var højgravid med sit første barn, og mens de var i Betlehem, fødte hun sin søn. Hun lagde et tæppe om ham og lagde ham til at sove i en foderkrybbe i en stald, for der  havde ikke været plads til dem andre steder”.

Pas på hinanden.
Pas på dig selv.
Gud passer på dig. Tæt på og på afstand. 

Onsdag den 18. marts v. Elin Skoven

Gæret løber ikke ud….
Den anden dag fandt jeg af alting en pakke lidt tørt gær i mit køleskab. ”Bagegær” står der på pakken, og den er fremstillet i Grenå. Der er et hvidt malteserkors på rød baggrund på den, og det har været mærket for de danske gærfabrikker siden 1881, kan jeg læse. Det er et af Danmarks ældste og mest kendte logoer, som osse findes på snaps og på damp skibe. Det var bankdirektør C.F. Tietgen der fandt på, at netop det` skulle på gæren. Det gjorde han længe før det blev moderne med brands og design.

Tietgen var fortælles det, en mand, der gerne ville gøre noget for sine medmennesker. Og når han valgte det mærke, var det, fordi troens rum og kristendom betød noget for ham. Sammen med alle de gode værdier der for ham fulgte med.

Jeg tænker ikke vi lægger så meget i det malteserkors i dag, når vi ser det på en vare. Det er bare et mærkat. Men det er` jo tænkt som et tegn på sejren over død og mørke.

Og mens vi går her og længes efter normalitet og lige nu tilbringer rigtig mange timer på hjemmefronten, kan vi godt læne os op af det lille hvide kors, som tegnet på den livskraft, der gir os mennesker mod og styrke.

Jeg mener selvfølgelig ikke, at vi skal bruge det som på malteser-riddernes bannere under korstogenes agressive togter. Men lad os se det som kraften i den fælles kamp, vi lige nu kæmper mod en dum og voldsom virus.

Man kan` osse åbne gæren inden den, li`´som min gær i køleskabet, bliver for tør,- og slå et brød op ! Gæret er jo hele brødets hemmelighed. Og selvom tørgæret nu er hamstret væk har vi de danske gærfabrikkers ord for, at der er masser af frisk gær: ”Bag bare løs !  Vi løber ikke tør for gær før til efteråret”- lyder det.

Vi løber heller ikke tør for Guds omsorg , ikke engang til efteråret… Det har vi Jesu ord for, i liv og i død. Amen

Tirsdag den 17. marts v. Esther Jensen

Dagens ord
Gud passer på dig,
Gud er dig så nær som skyggen af din højre hånd.
Salmernes Bog, kapitel 121, vers 5

Andagt
Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg læste historien om prinsessen for Patrik, som jeg passede, mens jeg læste i Århus midt i 80’erne. Prinsessen, der var smuk som en drøm og så velhavende, at selv hendes synål var fremstillet af det pureste guld.

Men prinsessen havde en sorg, og den var stor. Hendes ene lilletå var skæv og lå en anelse ind over tåen ved siden af. Det var der ganske vist ingen, der så, men prinsessen vidste det, og det kastede store skygger ind over hendes ellers så lyse og lette prinsesseliv.

Man skulle tro, at prinsessen ville vokse sig fra denne lille ærgrelse, men det modsatte skete. Fortvivlelsen over den beskedne. legemlige defekt voksede år for år, indtil prinsessen ikke kunne tænke på andet og ikke tale om andet.

Til alle gode eventyr hører en prins, og han dukkede da også op halvt inde i historien. Ung og smuk og velhavende – og i kørestol! Ikke på hvid hest, ikke i blankpudsede sko, ikke i en skinnende Lamborghini, men i kørestol.

Efter mange sider med forviklinger og misforståelser, faldt prinsessen naturligvis prinsen om halsen og kørte på skødet af ham ud i den vide verden, hvor de levede længe, til de døde.

Prinsessen havde fortsat en skæv tå, men af prinsen lærte hun noget om perspektiv og prioriteringer. Se, det var et rigtigt eventyr…

Men hvorfor fortælle det lige nu? Såmænd fordi, at prinsessen tilbage i 80’erne hed Corona! Hvad prinsen i kørestolen hed, har jeg glemt. Men prinsessens navn husker jeg. Særligt i disse dage, hvor perspektiv og prioriteringer udfordres af Corona.

Væsentlige problemer i sidste uge synes måske ubetydelige nu. Glæden ved at være sammen med et andet menneske er pludselig ikke noget selvfølgeligt, men en lykke, mange drømmer om at opleve igen.

Vi kan ikke ændre Corona. Corona er kommet for at blive om end i knap så truende skikkelse som nu. Men vi kan arbejde på, hvordan vi lever med Corona. Vælge opmærksomhed i stedet for ligegyldighed. Forsøge at vælge frygten fra og bede Gud om, at denne tirsdag må være båret af nyt håb.

Dagens salme
Vi håber at du findes, Gud
at vi ikke er de sidste
at under rummets stjerneskud
når vi mærker troen briste
skaber du din lyse fylde
ud af vores mørkeskylde
kommer du og åbner verden
hjertekamret midt i smerten.
Vi håber at du rummer alt
der står og går, der stod og faldt

2 Vi håber du er med os, Gud
at du møder os varmblodigt
at du går varsomt med os ud
så vi elsker andre modigt.
Du som døde selv og græder
over vores gerningssteder.
Du som ryster troens bjerge!
Store, stærke, stille værge!
Vi håber du er nattenær
og morgenvarm og lige her

3 Vi håber at du råder, Gud
at du folder vores hænder
at hver gang vores gnist går ud
er du den der stadig brænder
vores flamme så vi mærker
du kan gøre underværker
mens vi kæmper frit med livet
som vi får det dagliggivet.
Vi håber at når alt er tabt
er dine veje lige skabt

Iben Krogsdal, 2016 

Mandag den 16. marts v. Birthe Aarestrup

Andagt
Vinden er rolig i disse dage, og kalenderen viser forår. 
På trods af det, så er dagens ord salmen ”Når vinterstorme hærger”.

Vi er ude i et stormvejr for tiden – i overført betydning.
Vi aner ikke, hvornår stormen lægger sig igen.

Vi må minde hinanden om håbet.
Håbet om, at stormen lægger sig.
Håbet om, at efter vinter kommer vår.

Dagens salme
1.  Når vinterstorme hærger
og vælter mine træer,
når uvejr knuser livet
og alt hvad jeg har kær,
da råber jeg til himlen:
Hvor er retfærdighed?
Hvorfor skal jeg gå under
når du er kærlighed?

2.  Gud hører mig i stormen
og giver ingen svar,
men spørger kun sin skabning:
Fortæl mig hvor du var,
da jord og himmel skabtes
og alle stjerner lo,
da mørke skyer svøbte
det vilde hav til ro.

3.  Du menneske som kræver
et svar af himlens Gud:
Var det ved dine næver
at livets træ sprang ud?
Har gnister fra dit øje
gjort himmelranden rød?
Må sol og måne bøje
sig for din skaberglød?

4.  Jeg er din Gud og skaber,
mig lyder vind og hav.
Jeg rejser dine kære
af dødens mørke grav.
Når vinterstorme raser
og knækker mast og mod,
så står jeg i orkanen
og lyser for din fod.

Inge Hertz Aarestrup, 2009

Søndag den 15. marts v. Eva Jerg

Dagens ord
Hvorfor blive inde, når alt håb er ude...

Andagt
Det var solskinsvejr i går. Som lagde solen sit uanfægtede skin over det hele.
Jeg gik en lang tur. På volden, langs Lillebælt, langs havnen. Jeg var ikke den eneste: Der var masser af mennesker: Par, enlige, børn på skateboards og flere generationer gående i mindre grupper.
Der var latter og faste skridt, men også en særlig, stille alvor. Vi nikkede venligt til hinanden, når vi passerede, men der var ingen udstrakte hænder, ingen kram. Kun øjne, der mødtes.

Det er søndag i dag. Sønnens og solens dag.
I dag er kirkedørene lukkede.
Det er mærkeligt. Mange har igennem år og dag ø søgt indenfor kirkens mure, når livet af en eller flere grunde var svært. Nu er vi lukket ude.
Men alt håb er ikke ude, selv om vi er lukket ude. For herude er et andet håb: En mælkebøtte på vej gennem asfalt, et græsstrå baner sig vej gennem en bænk. En hund, der bader. Et barn, der ler.

Håb kan aldrig holdes inde.
Håb er også ude.
Herude hvor livet leves, også i en coronatid.
Vi håber, det får ende.
Vi håber, det ikke går så galt som vi frygter, når vi er allermest mismodige.

Vi håber, vi snart må åbne døre igen: Kirkedøre, skoledøre, døre til plejehjem, så vi kan besøge vores gamle og døre til venner og familie, så vi igen kan lukke hinanden helt ind.

Det er søndag. 
Gå eventuelt en tur.
Ring til en gammel tante eller en bekendt, du ikke har besøgt længe.
Prøv ikke at fokusere på det, der i øjeblikket er lukket, men på de åbne muligheder.

Dagens salme (du kan høre melodien her)
Læg hånden på hjertet og mærk du er til
dit livshjerte banker forsigtigt
det banker for nogen, bekymret måske,
men banker det, banker det rigtigt

 Du gav os de levende hjerter engang
og lov til at nå dig utroligt
i hjerternes kamre betror vi dig alt
dit mørke er dybt og fortroligt

  Du sender os fremad i puls med dig selv
vi følger din lov når vi bringer
os selv ud i verden og folder os ud
for andre, med menneskevinger

 Du sender os fremad i puls med dig selv
vi føler din lov mens vi banker
på døre til menneskers inderste rum
og rækker dem nyfødte tanker

 Vi bærer det store, det større end os
i dybet af bundløse hjerter
dit rige er kommet, du satte det ind
i os som dets skælvende værter

Lørdag den 14. marts v. Eva Jerg

Dagens salme (du kan høre og SE salmen her)

I Østen stiger solen op:
Den spreder guld på sky,

går over hav og bjergetop,

går over land og by. 

Andagt
I dag er en ny dag. Meget er anderledes. 
Men det er stadig en dag. 
Måtte morgenlyset finde ind til det sted i dig, der er uroligt eller forvirret eller måske bange. 

Kalender

BegivenhedDato

Café Christians

Finn Rønnow: Præst syd for grænsen

12. maj 09:00
11:00
12. maj 09:00 -
11:00

Højmesse

5. søndag efter påske v. Eva Jerg Indsamling: Menighedsplejen Kirkekaffe

17. maj 10:30
11:30
17. maj 10:30 -
11:30

Gaia og Den danske Salmeduo

”Under den nordiske himmel” er titlen på denne koncert med vokalensemblet Gaia fra …

17. maj 19:30
20:30
17. maj 19:30 -
20:30

Café Christians

Thomas Kofoed Nedergaard: Vores ophold i Liberia. Hvorfor tog vi afsted? Hvad …

19. maj 09:00
11:00
19. maj 09:00 -
11:00

Højmesse

Kristi himmelfarts dag v. Børge Munk Povlsen Indsamling: Folkekirkens …

21. maj 10:30
11:30
21. maj 10:30 -
11:30

Højmesse

6. søndag efter påske v. Elin Skoven Indsamling: KFUM`s …

24. maj 10:30
11:30
24. maj 10:30 -
11:30

Café Christians

Dirch Passer-trilogi del 3. Til kl.11.30 denne dag.

26. maj 09:00
11:30
26. maj 09:00 -
11:30

Børngudstjeneste

Børnegudstjeneste v. Elin Skoven Aftensmad

26. maj 17:00
18:00
26. maj 17:00 -
18:00

Højmesse

Pinsedag v. Børge Munk Povlsen Indsamling: Folkekirkens Nødhjælp …

31. maj 10:30
11:30
31. maj 10:30 -
11:30

Friluftgudstjeneste på Kastellet

Anden Pinsedag. Friluftsgudstjeneste på Kastellet

1. jun 10:30
11:30
1. jun 10:30 -
11:30

Café Christians

Børge Jørgensen: Dejlig tur gennem Toscana med flotte billeder

2. jun 09:00
11:00
2. jun 09:00 -
11:00

Portgudstjeneste

Portgudstjenste v. Elin Skoven Kaffebord

4. jun 19:00
20:00
4. jun 19:00 -
20:00

Højmesse

Trinitatis søndag v. Eva Jerg Indsamling: Traumatiserede børn i Syrien Kirkekaffe

7. jun 10:30
11:30
7. jun 10:30 -
11:30

Café Christians

Sommerkirkesafari: Turen går til Bredstrup Kirke

9. jun 09:00
11:00
9. jun 09:00 -
11:00

Højmesse

1. søndag efter trinitatis v. Elin Skoven Indsamling: Kristelig …

14. jun 10:30
11:30
14. jun 10:30 -
11:30

Café Christians

Vi ser det første afsnit af Sygeplejeskolen "Nye tider" og hører Anette …

16. jun 09:00
11:00
16. jun 09:00 -
11:00

Kravlegudstjeneste

Kravlegudstjeneste v. Børge Munk Povlsen Aftenmad

17. jun 17:00
18:00
17. jun 17:00 -
18:00

Højmesse

2. søndag efter trinitatis v. Børge Munk Povlsen Indsamling: …

21. jun 10:30
11:30
21. jun 10:30 -
11:30

Café Christians

Esbjerg & Esther: Vi vil fred her til lands, Sankte Hans, Sankte  Hans

23. jun 09:00
11:00
23. jun 09:00 -
11:00

Højmesse

3. søndag efter trinitatis v. Elin Skoven Indsamling: Danmarks Kristelige …

28. jun 10:30
11:30
28. jun 10:30 -
11:30

Café Christians

Vi ses det andet afsnit af Sygeplejeskolen "Sandhedens time". Det er …

30. jun 09:00
11:00
30. jun 09:00 -
11:00

Højmesse

4. søndag efter trinitatis v. Eva Jerg Indsamling Traumatiserede børn i …

5. jul 10:30
11:30
5. jul 10:30 -
11:30

Café Christians

Vi ser det 34. afsnit af Badehotellet "Velkommen hjem". Det er muligt at …

7. jul 09:00
11:00
7. jul 09:00 -
11:00

Portgudstjeneste

Portgudstjeneste v. Børge Munk Povlsen Kaffebord

9. jul 19:00
20:00
9. jul 19:00 -
20:00

Højmesse

5 søndag efter trinitatis v. Børge Munk Povlsen Indsamling: Kirkens Korshær, …

12. jul 10:30
11:30
12. jul 10:30 -
11:30

Café Christians

Birgit Pedersen: Få pulsen op. Let gymnastik

14. jul 09:00
11:00
14. jul 09:00 -
11:00

Lørdags Dåb

Lørdagsdåb V. Elin Skoven    

18. jul 10:00
11:00
18. jul 10:00 -
11:00

Højmesse

6. søndag efter trinitatis v. Elin Skoven Indsamling: Menighedsplejen Kirkekaffe

19. jul 10:30
11:30
19. jul 10:30 -
11:30

Café Christians

Anders Henriksen: Ombord på Titanic

21. jul 09:00
11:00
21. jul 09:00 -
11:00

Højmesse

7. søndag efter trinitatis v. Eva Jerg Indsamling: Danmarks Folkelige …

26. jul 10:30
11:30
26. jul 10:30 -
11:30

Café Christians

Vi ser det 37. afsnit af Badehotellet "Nye planer". Det er muligt at se …

28. jul 09:00
11:00
28. jul 09:00 -
11:00

Højmesse

8 søndag efter trinitatis v. Elin Skoven Indsamling: Traumatiserede børn i …

2. aug 10:30
11:30
2. aug 10:30 -
11:30

Café Christians

Sommerkirkesafari: Turen går til Erritsø Kirke

4. aug 09:00
11:00
4. aug 09:00 -
11:00

Portgudstjeneste

Portgudstjeneste v. Eva Jerg Kaffebord

6. aug 19:00
20:00
6. aug 19:00 -
20:00

Højmesse

9 søndag efter trinitatis v. Eva Jerg Indsamling: Menighedsplejen Kirkekaffe

9. aug 10:30
11:30
9. aug 10:30 -
11:30

Café Christians

Hans Christian Magaard: Den store Nordkap-rundrejse - Lofoten og samernes land

11. aug 09:00
11:00
11. aug 09:00 -
11:00

Konfirmation (flyttet fra 25/4 til 15/8)

Konfirmation V. Eva Jerg Indsamling: Børnesagens fællesråd

15. aug 09:30
10:30
15. aug 09:30 -
10:30

Konfirmation (flyttet fra 25/4 til 15/8)

Konfirmation V. Elin Skoven Indsamling: Børnesagens fællesråd

15. aug 11:30
12:30
15. aug 11:30 -
12:30

Højmesse

10 søndag efter trinitatis v. Børge Munk Povlsen Indsamling: Mission …

16. aug 10:30
11:30
16. aug 10:30 -
11:30

Café Christians

Vi fejrer, at Café Christians fylder 5 år den 18. august

18. aug 09:00
11:00
18. aug 09:00 -
11:00

Konfirmation (flyttet fra 2/5 til 22/8)

Konfirmation v. Elin Skoven. Indsamling: Børnesagens fællesråd

22. aug 09:30
10:30
22. aug 09:30 -
10:30

Konfirmation (flyttet fra 2/5 til 22/8)

Konfirmation v. Elin Skoven. Indsamling: Børnesagens fællesråd

22. aug 11:30
12:30
22. aug 11:30 -
12:30

Sommerkoncert med Trio Con Brio

Kammermusik på højeste internationale niveau. Den prisbelønnede klavertrio spiller …

22. aug 15:00
16:00
22. aug 15:00 -
16:00

Højmesse

11.  søndag trinitatis v. Eva Jerg Indsamling: Traumatiserede børn i …

23. aug 10:30
11:30
23. aug 10:30 -
11:30

Café Christians

Leise Christensen: Kvinderne i Det gamle Testamente

25. aug 09:00
11:00
25. aug 09:00 -
11:00

Konfirmation (flyttet fra 9/5 til 29/8)

Konfirmation v. Eva Jerg. Indsamling: Børnesagens fællesråd

28. aug 09:30
10:30
28. aug 09:30 -
10:30

Konfirmation (flyttet fra 9/5 til 29/8)

Konfirmation v. Eva Jerg. Indsamling: Børnesagens fællesråd

28. aug 11:30
12:00
28. aug 11:30 -
12:00

Højmesse

12. søndag efter trinitatis v. Elin Skoven Indsamling: Døvemenighederne Kirkekaffe

30. aug 10:30
11:30
30. aug 10:30 -
11:30

Koncert med Gaia og Den Danske Salmeduo

”Under den nordiske himmel” er titlen på denne koncert søndag den 17. maj med …

13. sep 19:30
20:30
13. sep 19:30 -
20:30

Allehelgenskoncert

Koncert

8. nov 16:00
17:00
8. nov 16:00 -
17:00

Julekoncert med Drenge- og Mandskoret

Den traditionsrige julekoncert med kirkens kor under ledelse af Niels …

8. dec 19:30
20:30
8. dec 19:30 -
20:30