Indsamlingsprojekt

Syriske Kifah Asfour er vokset op blandt bomberegn og bevæbnede mænd, og i 2014 gik det galt for ham og hans familie.
Hans hjem blev invaderet af militsfolk, som tog familien som gidsler, og Kifah selv blev revet væk fra sin familie.
Det var sidste gang, han så dem alle samlet.
Faren blev dræbt umiddelbart efter kidnapningen, og kort efter blev bedstemoren skudt i hovedet og kastet i en brønd. Kifahs mor var død nogle år tidligere.

”Jeg bliver forfærdeligt ked af det, når jeg tænker på, hvad der er sket.
Jeg ved, at jeg aldrig vil blive glad igen,” siger Kifah.

Efter utallige flytninger og fem dage i det lille aflukke blev den syriske dreng reddet og genforenet med sine brødre i bedsteforældrenes hus i Kattina.
Men Kifah har dybe ar på sjælen efter de traumatiske oplevelser:
”Indeni gør det ondt,” som drengen fortæller.
For at hjælpe børn som Kifah, driver Danmission og deres partnerorganisation Forum for Development and Culture FDCD 3 børnecentre i Syrien, for 900 børn mellem 8 og 13 år og deres familier i alt cirka 2.700 mennesker:

• ét center i den muslimsk-dominerede by Deir-Attieh med mange interne flygtninge
  • ét i den syrisk-ortodokse by Saddad, der flere gange har været angrebet af IS
  • ét i hovedstaden Damaskus.

Her kan børn med krigstraumer få hjælp.

”Krigen har nedbrudt børnene – fysisk og psykisk.
Nogle af dem er blevet hjernevaskede af militante og endt som selvmordsbombere, mens andre er overladt til sig selv midt i ruinerne af deres tidligere hjem,” siger Riad Jarjour, der leder organisationen Forum for Development and Culture (FDCD).

“På børnecentrene hjælper vi børn, som ikke selv er i stand til at håndtere og hele de sår på psyke og sjæl, som krigens rædsler har påført dem,” siger Riad Jarjour.

”Selv om jeg måske har et smil på, så er jeg kun glad indeni, når jeg synger salmer sammen med de andre forældreløse børn på centret,” fortæller Kifah og tilføjer, at det giver ham en tro på, at der også findes en barndom til ham et sted i hans krigshærgede hjemland…..

Frem til menighedsrådsvalget i 2020 vil dette projekt være Christianskirkens Ydre Missionsprojekt.
Vi vil samle penge ind til projektet og vi vil sætte særlig fokus på projektet ved forskellige arrangementer.

Fotos fra Syrien